Voor ondernemers

Een veilige en gezonde werkplek draagt bij aan uw zakelijke succes. Tijdens de Week van de RI&E profiteert u van kortingen en speciale acties om met de RI&E aan de slag te gaan.

Tijdens de Week van de RI&E organiseren branche-organisaties, opleiders, arbodienstverleners en andere intermediairs acties en activiteiten. Er zijn adviesgesprekken, workshops op locatie en een RI&E-informatiemarkt om er maar een paar te noemen. Een aantrekkelijke manier om nu aan de slag te gaan met de RI&E! Bekijk het activiteitenoverzicht voor mogelijkheden en profiteer van de kortingen!

Activiteitenoverzicht

De RI&E als onderdeel van zakelijk succes

Een gezonde en veilige werkplek draagt bij aan 3 belangrijke pijlers voor een succesvol bedrijf: werknemerstevredenheid, productiviteit en bedrijfscontinuïteit. Hoewel veel ondernemers vooral de kosten zien, zijn er ook directe kostenbesparingen te realiseren door preventieve maatregelen. Denk daarbij aan verzuimreductie, minder personeelsverloop en minder onderbrekingen. Daarbij levert een preventiebeleid tot een hoger welzijn van medewerkers, een positief imago van de organisatie en betere productkwaliteit. Succesvolle bedrijven gaan dan ook vanuit overtuiging aan de slag om de veiligheids- en gezondheidsrisico’s te minimaliseren, verzuim te reduceren en een prettige werkomgeving te creëren.

De risicoinventarisatie en -evaluatie (RI&E) helpt u om de mogelijke risico’s in uw organisatie op een gestructureerde manier in kaart te brengen. Hierbij wordt zowel gekeken naar de direct zichtbare aandachtspunten, zoals snijgevaar bij machines of valgevaar bij werken op hoogte, als zaken die niet direct tot uitval leiden. Denk bijvoorbeeld aan langdurige blootstelling aan hoge werkdruk of fysieke belasting door tillen. Op de langere termijn kunnen dit soort risico’s leiden tot langdurig verzuim.

Bekijk hier het kosten-baten overzicht van de RI&E en laat u overtuigen van het belang van aandacht voor goede arbo-omstandigheden.

Een greep uit de activiteiten